Tuesday, 29 November 2016

apa salahku ?

Assalamualaikum. selamat malam cinta hati..

cinta hati, mampukah hati orang kuat? hati ni sakit. orang tidak mampu menjadi setanding Siti Khadijah yang mempunyai hati yang kental dan kuat. orang hanya insan biasa yang mempunyai sekeping hati yang lemah dan rapuh. malah hati ini pernah hancur berderai.

kenapa di saat orang cuba untuk mengecapi kebahagiaan.. dugaan datang menyapa. kenapa? apa salahku? atau aku muncul di saat yang salah? serabut. orang serabut sangat. tak di nafikan, air mata menjadi peneman lena ku malam ni. tidur berlantaikan lengan dan air mata. ya aku lemah kerana air mata yang aku tumpahkan. kerana itu memang aku.

kak... akak, I need your hug. I need your shoulder. orang baru happy dengan itu ini. tapi kenapa sekarang ini yang orang kena hadap?

wahai cinta hati, tolong kuatkan aku. baru ingat esok nak call nenek and inform this happy news. sanggup keluar pegi bayar bill malam-malam. tolong wahai hati, kuat dan tetap kuat.

Monday, 28 November 2016

tolong!!!!!!!!

Assalamualaikum..
Hai cinta hati.. malam ni terasa nak update pulak. Biasalah kalau tengah stress..
Orang rasakan cinta hati, orang rasa something pulak lately ni. Rasa cam ada benda yang di sorok. Tapi apa? Apa weyh? Sumpah rasa cam stress sangat bila tak dapat nak rungkai.

Tolonglah, orang takut.. orang takut pembohongan. Janganlah.. jangan. Orang tak nak ada pembohongan lagi dalam hidup orang. Cukuplah dua tiga tahun lepas orang rasa tertipu di tipu, di templak. Asal pengalaman lalu, mengikuti sampai hari ni? Tolonglah pergi. Pergi la jangan ganggu orang lagi wahai masa lalu.

Wednesday, 23 November 2016

BE STRONG

Kadang, terasa ada sesuatu yang tersembunyi. Tapi apa? Ingin aku cuba rungkaikan tapi masih lagi tidak berhasil. Kadang aku jadi semakin takut untuk melangkah. Sama ada betul atau hanya khayalan. Mungkin aku terpengaruh dengan cerita-cerita dongeng mahupun drama pukul 7 petang. Ya Allah, tenangkan hati daku. Semoga apa yang aku fikirkan semuanya salah dan tidak benar. Kuatkan daku. Andai benar ada yang tersembunyi, tunjuklah. Aku tak suka di tipu. Cukup hati aku pernah terluka dan sakit. Semoga tiada lagi rasa sakit menghantui siang malam ku. Tiada lagi penipuan yang akhirnya membuatkan aku menjadi seorang pendendam. Andai ia terjadi lagi, akan ku bawa diri kemana sahaja tanpa siapa pun tahu di mana keberadaan aku. Hanya kekuatan dan doa yang mampu mebuatkan aku bertahan. Malam ini, air mata ku mengalir untuk ke sekian kalinya. Aku takut, sejarah lama akan berulang. 

Yeah Convoooo !!!!!!!!!!!!!

Assalamualaikum.. hola.. hai.. hello..
Yes for sure, after a few months baru dapat update blog. Fuh fuh.. banyak pulak debu ni.  Baru ada masa nak update. Ingatkan dah habis belajar dapatlah luangkan masa update blog. Tapi hampeh do. Alhamdulillah baru-baru ni dapat jugak konvo untuk kali kedua.. cliché eah ? haha.. alhamdulilah lega dah lepas stage ni.. susas senang sakit pahit masa degree terbalas dengan kejayaan. Banyak persediaan yg dilakukan hanya kerana konvokesyen.. haha.. poyo kan? Best nye dapat jumpa kawan-kawan semula. Padahal seminggu sebelum tu dah jumpa siap main bowling lagi.. okok back to basic.

Wah ramai do orang datang konvo kali ni.. for sure aku happy sangat masa ni. Tengok ibu ayah happy lagi lah aku gembira. Berkat doa ibu ayah lah aku mampu sampai ke tahap ni.terima kasih ibu.. terima kasih ayah. Pengorbanan ibu ayah terlalu besar. Tak tahu camna nak balas. Lepas ni giliran org untuk bahagiakan ibu ayah. In syaa Allah orang akan hadiahkan ibu ayah master pulak nanti.. in syaa ALLAH.  Lepas ni orang dah kena cari someone untuk kehidupan orang. Mohon ibu ayah doakan yang terbaik untuk orang. 





thanks kak miza, kak azan, kak paah, kak z and abg zul for being with me even only for last 3 semester. 

Tuesday, 29 November 2016

apa salahku ?

Assalamualaikum. selamat malam cinta hati..

cinta hati, mampukah hati orang kuat? hati ni sakit. orang tidak mampu menjadi setanding Siti Khadijah yang mempunyai hati yang kental dan kuat. orang hanya insan biasa yang mempunyai sekeping hati yang lemah dan rapuh. malah hati ini pernah hancur berderai.

kenapa di saat orang cuba untuk mengecapi kebahagiaan.. dugaan datang menyapa. kenapa? apa salahku? atau aku muncul di saat yang salah? serabut. orang serabut sangat. tak di nafikan, air mata menjadi peneman lena ku malam ni. tidur berlantaikan lengan dan air mata. ya aku lemah kerana air mata yang aku tumpahkan. kerana itu memang aku.

kak... akak, I need your hug. I need your shoulder. orang baru happy dengan itu ini. tapi kenapa sekarang ini yang orang kena hadap?

wahai cinta hati, tolong kuatkan aku. baru ingat esok nak call nenek and inform this happy news. sanggup keluar pegi bayar bill malam-malam. tolong wahai hati, kuat dan tetap kuat.

Monday, 28 November 2016

tolong!!!!!!!!

Assalamualaikum..
Hai cinta hati.. malam ni terasa nak update pulak. Biasalah kalau tengah stress..
Orang rasakan cinta hati, orang rasa something pulak lately ni. Rasa cam ada benda yang di sorok. Tapi apa? Apa weyh? Sumpah rasa cam stress sangat bila tak dapat nak rungkai.

Tolonglah, orang takut.. orang takut pembohongan. Janganlah.. jangan. Orang tak nak ada pembohongan lagi dalam hidup orang. Cukuplah dua tiga tahun lepas orang rasa tertipu di tipu, di templak. Asal pengalaman lalu, mengikuti sampai hari ni? Tolonglah pergi. Pergi la jangan ganggu orang lagi wahai masa lalu.

Wednesday, 23 November 2016

BE STRONG

Kadang, terasa ada sesuatu yang tersembunyi. Tapi apa? Ingin aku cuba rungkaikan tapi masih lagi tidak berhasil. Kadang aku jadi semakin takut untuk melangkah. Sama ada betul atau hanya khayalan. Mungkin aku terpengaruh dengan cerita-cerita dongeng mahupun drama pukul 7 petang. Ya Allah, tenangkan hati daku. Semoga apa yang aku fikirkan semuanya salah dan tidak benar. Kuatkan daku. Andai benar ada yang tersembunyi, tunjuklah. Aku tak suka di tipu. Cukup hati aku pernah terluka dan sakit. Semoga tiada lagi rasa sakit menghantui siang malam ku. Tiada lagi penipuan yang akhirnya membuatkan aku menjadi seorang pendendam. Andai ia terjadi lagi, akan ku bawa diri kemana sahaja tanpa siapa pun tahu di mana keberadaan aku. Hanya kekuatan dan doa yang mampu mebuatkan aku bertahan. Malam ini, air mata ku mengalir untuk ke sekian kalinya. Aku takut, sejarah lama akan berulang. 

Yeah Convoooo !!!!!!!!!!!!!

Assalamualaikum.. hola.. hai.. hello..
Yes for sure, after a few months baru dapat update blog. Fuh fuh.. banyak pulak debu ni.  Baru ada masa nak update. Ingatkan dah habis belajar dapatlah luangkan masa update blog. Tapi hampeh do. Alhamdulillah baru-baru ni dapat jugak konvo untuk kali kedua.. cliché eah ? haha.. alhamdulilah lega dah lepas stage ni.. susas senang sakit pahit masa degree terbalas dengan kejayaan. Banyak persediaan yg dilakukan hanya kerana konvokesyen.. haha.. poyo kan? Best nye dapat jumpa kawan-kawan semula. Padahal seminggu sebelum tu dah jumpa siap main bowling lagi.. okok back to basic.

Wah ramai do orang datang konvo kali ni.. for sure aku happy sangat masa ni. Tengok ibu ayah happy lagi lah aku gembira. Berkat doa ibu ayah lah aku mampu sampai ke tahap ni.terima kasih ibu.. terima kasih ayah. Pengorbanan ibu ayah terlalu besar. Tak tahu camna nak balas. Lepas ni giliran org untuk bahagiakan ibu ayah. In syaa Allah orang akan hadiahkan ibu ayah master pulak nanti.. in syaa ALLAH.  Lepas ni orang dah kena cari someone untuk kehidupan orang. Mohon ibu ayah doakan yang terbaik untuk orang. 





thanks kak miza, kak azan, kak paah, kak z and abg zul for being with me even only for last 3 semester.