Friday, 27 January 2017

#stress

assalamualaikum chenta hati ❤️

lately ni memasing mmg busy +  tertekan. cik Tunang pun stress. tapi x sangka stress dia boleh effect kat pasangan dia. rasa nak ngis bila dgr dia 'yela2 haish'. tapi sebab semnjak dua menjaknni vuba belajar jadi hati besi. so tahankan je. tu belum lagi dugaan kena kacau dengan makhluk mana tah. dengan ada org nak langgar lagi. stress aku. agaknya mmg motif org tu nak aku mati kot. naah silakan. kalo itu makhluk nak sgt aku mati. then after kau bunuh kau dtg tgok jenazah aku katvumah. biar kau puas hati. aku cuba diamkan beberapa hari ni ugutan2 kau dengan surat layang yang cam budak2 tu. siapa pun diri kau, tolonglah jangan kacau hdup aku.

Thursday, 19 January 2017

assalamualaikum chenta hati.

alhamdulillah aku dpt bertahan dgn sakit yg aku hadapi. tapi x tau la sampai bila. andai esk tiada lagi aku, maafkan lah aku ( ceeeh bermadah HAHAHA) okay la andai aku tiada lagi aku berharap semua org yang aku syg tabah dan sentiasa cekal dan akan aku nantikan korang semua di pintu syurga. Allahuma amin

Saturday, 14 January 2017

sakit

assa chenta hati..

kenapa penyakit lama dtg balik ni ? sakit Ya Allah.. sungguh aku x kuat melawan sakit ni. berilah aku kekuatan. agar aku mampu melindungi dari pengetahuan orang sekeliling.

#

assalamualaikum chenta hati.

since lately ni aku rasa cam lain ( jgn nk kata mainan perasaan ea 😒tumbok kang) entah lah kadang2 aku rasa betul ke tindakan aku ni ? dia nyesal ke pilih aku ? n kenapa skrg cam hambar ? x sama cam mula2 nak dapatkan aku. sumpah weyh aku rasa cam nak teriak kuat2. sejak kena ikat, aku da x boleh keluar sorang2 cam dulu ( tak kisah pun cuma bila aku nak releasa tension aku jd cam susah sikit 😔) padahal dulu taman jd tempat aku lepaskan tekanan yg aku hadapi. aku nk bercerita dengan member jauh sekali lah. aku memang jenis yg x suka bercerita hal2 mcm ni. bagi aku cukup aku sendiri yg tau. serius aku syg sangat dekat cik Tunang. aku takut. aku takut perkahwinan ni x jadi. (in case this happen, aku dah tau nak pergi mana) part ni paling aku takut. tapi aku bersyukur, setiap kali aku rasa nak menangis, mesti bukan dpn dia. so aku boleh nangis puas2. sekarang kad dah tempah. baju dah. catering pun dah. tinggal dokumen je. aku tak tahu kenapa perasaan aku jadi celaru dan serabut camni. tinggal beberapa hari je lagi kami nak di satu kan. Allah. adakah ini dugaan untuk aku. andai ini dugaan yg Kau beri aku terima dan kuatkan lah diri ku ini Ya Rabb. aku belek gmbr yg mula2 kami date ( konon date la ) sumpah aku rindu. rindu sgt n its too hard to describe 😔actually masa mula2 jumpa tu aku over excited sebab da lama x jumpa dia. pd masa yg sama sbb aku dah lama simpan perasaan ni even dulu aku ni mangsa buli dia masa sekolah. ape ade hal.. itu punca bibit cinta berputik cuma x pernah sapa pun tahu. berani pulak la masa zaman sekolah nak sailang pakwe member sendiri. tapi kali ni aku x sailang. sebab masing2 single. mungkin Allah aturkan aku jumpa dia bila masing2 dah matang. berbalik pada cerita asal. even bila dia ada depan mata, aku rasa cam kosong. x sama cam dulu. persiapan pun banyak aku dulu kan. tak pernah sepanjang aku kerja aku minta advanced. pinjam gan member tuk bayar booking. okay la ( aku pun xnak bebankan dia so this is the alternative that I have) next Ah Long maybe ( HAHAHA) berani pulak aku. aku jd rasa cam aku je yg beria dengan majlis ni. dia rileks je. kang ape pulak pandangan fmly dia dekat aku. seolah aku saja nk cepatka majlis. tolonggg aku nak teriak. dada ni berat sangat n tggu air mata ni keluar je. I really need a hug to calm down rite nw. argggggh.

Thursday, 12 January 2017

#Tabah

assalamualaikum cinta hati.
entry kali ni nak cite sikit je ( konon je, huhu)
cinta hati, ada org kata untuk menyintai seseorang itu bukan mudah. Nah! ( sep skit)  Iolls x deny pasal tu.. untuk menerima seseorang itu perlu masa. tapi, jika kehadiran sesorang itu istimewa, maka ia akan jadi sebaliknya. mcm iollls ( nak promote gak 😉) iolss jumpa someone dlm masa yg singlat. padahal x ada la singkat mana. sebab da lama kenal pun since sekolah lagi.ngeeeh 😬 okay back to the story. ada satubhatibtu. iollss ni gatal nak tnye kat member ni dia sakit apa. da sakit concern la kan. even masa sekolah selalu jd mangsa buli. text punye text hati rasa deg deg centu. pehal doe hati ni. da mcg2 boleh pula dia minta no pastu sruh kita tulis nama dia 'bakal suami' merah padam muka aku menahan malu. 'nasib dia x nampak doe'. hahah sumpah malu gila.. 😅 aku suruh dia cari wife biar ada yg jaga dia jaga makan minum dia apa semua.. eah dia boleh cakap 'aku ni mana ada yg nak sya oii' eee rasa cam nk debik je.. cuba la fikir positive.. tau nak negative aje.. text punye text tiba2 sangkut..dalam masa sehari terus aku tukar title dari single available ke single not available.. er sume penangan cik azreen yg poyo tu.. ( padahal aku pun da lama suka kat dia. cuma x terluah) okay la why not aku try relationship ni. even aku tau dia sakit aku still terima. ( why? kalo org lain mesti da palm face kn) bagi aku setiap penyakit ada ubat nye kecuali mati. mati semua org akan mati. kadang yg sihat pun boleh mati. so I just follow the flow. alhamdulillah since dgn dia aku happy. indeed it being great day for me. before ni pun aku happy jugak dgn life. cuma kali ni lain sikit. aku pun tak tau kenapa. alhamdulillah after a month, dia tekad meet my parents.. ( proud of you dear sbb berani jumpa ibu ayah) n my feeling pun so touched with that scene. it being my first time in my life. everything went well even persiapan bertunang cuma amik masa 5 hari. penat sumpah penat babe. (fainted) terima kasih ibu ayah for preparing everything. love you.. so thank you too to my fiancé for choosing me. now kita counting days untuk nikah pulak. Allah gementar x tau nk cakap camne. tapi sedih sikit.. dah dekat2 ni aku selalu sakit pulak. asthma ni ganggu betul la.. sumpah aku down gila dengan asthma ni. banyak kerja2 aku terbatas. dlm masa yg sama cik fiancé pun kurang sihat. so we all mmg sama2 x sihat. tp even aku x sihat, aku still kena push cik fiancé untuk keep strong 💪🏻 since our big day is around the corner. to my cik fiancé; I terima you seadanya even you sakit sbb i mmg da terima you sejak dulu lagi.

Wednesday, 4 January 2017

kuatkah aku ?

assalamualaikum cinta hati..

aku berharap Allah kuatkan hati kecil ku ini.. aku x sanggup melihat org yg aku sayang sakit.  andai aku boleh amik kesakitan dia.  aku redha. malah nyawa pun sanggup ku gantikan agar dia tetap sihat dan ceria. air mata tak mampu lagi menampung dibtubir mata. ia pecah seiring dengan perasaan yg ckup dalam. semput kini menjengah lagi. biar sakit ini ku rasa asalkan cinta hati sihat selalu. in syaa Allah semput ni sayang boleh tahan. yang penting abang kena cepat sihat dan sayang x nk abang sakit. Allahu Allah lindungilah calon suamiku

Friday, 27 January 2017

#stress

assalamualaikum chenta hati ❤️

lately ni memasing mmg busy +  tertekan. cik Tunang pun stress. tapi x sangka stress dia boleh effect kat pasangan dia. rasa nak ngis bila dgr dia 'yela2 haish'. tapi sebab semnjak dua menjaknni vuba belajar jadi hati besi. so tahankan je. tu belum lagi dugaan kena kacau dengan makhluk mana tah. dengan ada org nak langgar lagi. stress aku. agaknya mmg motif org tu nak aku mati kot. naah silakan. kalo itu makhluk nak sgt aku mati. then after kau bunuh kau dtg tgok jenazah aku katvumah. biar kau puas hati. aku cuba diamkan beberapa hari ni ugutan2 kau dengan surat layang yang cam budak2 tu. siapa pun diri kau, tolonglah jangan kacau hdup aku.

Thursday, 19 January 2017

assalamualaikum chenta hati.

alhamdulillah aku dpt bertahan dgn sakit yg aku hadapi. tapi x tau la sampai bila. andai esk tiada lagi aku, maafkan lah aku ( ceeeh bermadah HAHAHA) okay la andai aku tiada lagi aku berharap semua org yang aku syg tabah dan sentiasa cekal dan akan aku nantikan korang semua di pintu syurga. Allahuma amin

Saturday, 14 January 2017

sakit

assa chenta hati..

kenapa penyakit lama dtg balik ni ? sakit Ya Allah.. sungguh aku x kuat melawan sakit ni. berilah aku kekuatan. agar aku mampu melindungi dari pengetahuan orang sekeliling.

#

assalamualaikum chenta hati.

since lately ni aku rasa cam lain ( jgn nk kata mainan perasaan ea 😒tumbok kang) entah lah kadang2 aku rasa betul ke tindakan aku ni ? dia nyesal ke pilih aku ? n kenapa skrg cam hambar ? x sama cam mula2 nak dapatkan aku. sumpah weyh aku rasa cam nak teriak kuat2. sejak kena ikat, aku da x boleh keluar sorang2 cam dulu ( tak kisah pun cuma bila aku nak releasa tension aku jd cam susah sikit 😔) padahal dulu taman jd tempat aku lepaskan tekanan yg aku hadapi. aku nk bercerita dengan member jauh sekali lah. aku memang jenis yg x suka bercerita hal2 mcm ni. bagi aku cukup aku sendiri yg tau. serius aku syg sangat dekat cik Tunang. aku takut. aku takut perkahwinan ni x jadi. (in case this happen, aku dah tau nak pergi mana) part ni paling aku takut. tapi aku bersyukur, setiap kali aku rasa nak menangis, mesti bukan dpn dia. so aku boleh nangis puas2. sekarang kad dah tempah. baju dah. catering pun dah. tinggal dokumen je. aku tak tahu kenapa perasaan aku jadi celaru dan serabut camni. tinggal beberapa hari je lagi kami nak di satu kan. Allah. adakah ini dugaan untuk aku. andai ini dugaan yg Kau beri aku terima dan kuatkan lah diri ku ini Ya Rabb. aku belek gmbr yg mula2 kami date ( konon date la ) sumpah aku rindu. rindu sgt n its too hard to describe 😔actually masa mula2 jumpa tu aku over excited sebab da lama x jumpa dia. pd masa yg sama sbb aku dah lama simpan perasaan ni even dulu aku ni mangsa buli dia masa sekolah. ape ade hal.. itu punca bibit cinta berputik cuma x pernah sapa pun tahu. berani pulak la masa zaman sekolah nak sailang pakwe member sendiri. tapi kali ni aku x sailang. sebab masing2 single. mungkin Allah aturkan aku jumpa dia bila masing2 dah matang. berbalik pada cerita asal. even bila dia ada depan mata, aku rasa cam kosong. x sama cam dulu. persiapan pun banyak aku dulu kan. tak pernah sepanjang aku kerja aku minta advanced. pinjam gan member tuk bayar booking. okay la ( aku pun xnak bebankan dia so this is the alternative that I have) next Ah Long maybe ( HAHAHA) berani pulak aku. aku jd rasa cam aku je yg beria dengan majlis ni. dia rileks je. kang ape pulak pandangan fmly dia dekat aku. seolah aku saja nk cepatka majlis. tolonggg aku nak teriak. dada ni berat sangat n tggu air mata ni keluar je. I really need a hug to calm down rite nw. argggggh.

Thursday, 12 January 2017

#Tabah

assalamualaikum cinta hati.
entry kali ni nak cite sikit je ( konon je, huhu)
cinta hati, ada org kata untuk menyintai seseorang itu bukan mudah. Nah! ( sep skit)  Iolls x deny pasal tu.. untuk menerima seseorang itu perlu masa. tapi, jika kehadiran sesorang itu istimewa, maka ia akan jadi sebaliknya. mcm iollls ( nak promote gak 😉) iolss jumpa someone dlm masa yg singlat. padahal x ada la singkat mana. sebab da lama kenal pun since sekolah lagi.ngeeeh 😬 okay back to the story. ada satubhatibtu. iollss ni gatal nak tnye kat member ni dia sakit apa. da sakit concern la kan. even masa sekolah selalu jd mangsa buli. text punye text hati rasa deg deg centu. pehal doe hati ni. da mcg2 boleh pula dia minta no pastu sruh kita tulis nama dia 'bakal suami' merah padam muka aku menahan malu. 'nasib dia x nampak doe'. hahah sumpah malu gila.. 😅 aku suruh dia cari wife biar ada yg jaga dia jaga makan minum dia apa semua.. eah dia boleh cakap 'aku ni mana ada yg nak sya oii' eee rasa cam nk debik je.. cuba la fikir positive.. tau nak negative aje.. text punye text tiba2 sangkut..dalam masa sehari terus aku tukar title dari single available ke single not available.. er sume penangan cik azreen yg poyo tu.. ( padahal aku pun da lama suka kat dia. cuma x terluah) okay la why not aku try relationship ni. even aku tau dia sakit aku still terima. ( why? kalo org lain mesti da palm face kn) bagi aku setiap penyakit ada ubat nye kecuali mati. mati semua org akan mati. kadang yg sihat pun boleh mati. so I just follow the flow. alhamdulillah since dgn dia aku happy. indeed it being great day for me. before ni pun aku happy jugak dgn life. cuma kali ni lain sikit. aku pun tak tau kenapa. alhamdulillah after a month, dia tekad meet my parents.. ( proud of you dear sbb berani jumpa ibu ayah) n my feeling pun so touched with that scene. it being my first time in my life. everything went well even persiapan bertunang cuma amik masa 5 hari. penat sumpah penat babe. (fainted) terima kasih ibu ayah for preparing everything. love you.. so thank you too to my fiancé for choosing me. now kita counting days untuk nikah pulak. Allah gementar x tau nk cakap camne. tapi sedih sikit.. dah dekat2 ni aku selalu sakit pulak. asthma ni ganggu betul la.. sumpah aku down gila dengan asthma ni. banyak kerja2 aku terbatas. dlm masa yg sama cik fiancé pun kurang sihat. so we all mmg sama2 x sihat. tp even aku x sihat, aku still kena push cik fiancé untuk keep strong 💪🏻 since our big day is around the corner. to my cik fiancé; I terima you seadanya even you sakit sbb i mmg da terima you sejak dulu lagi.

Wednesday, 4 January 2017

kuatkah aku ?

assalamualaikum cinta hati..

aku berharap Allah kuatkan hati kecil ku ini.. aku x sanggup melihat org yg aku sayang sakit.  andai aku boleh amik kesakitan dia.  aku redha. malah nyawa pun sanggup ku gantikan agar dia tetap sihat dan ceria. air mata tak mampu lagi menampung dibtubir mata. ia pecah seiring dengan perasaan yg ckup dalam. semput kini menjengah lagi. biar sakit ini ku rasa asalkan cinta hati sihat selalu. in syaa Allah semput ni sayang boleh tahan. yang penting abang kena cepat sihat dan sayang x nk abang sakit. Allahu Allah lindungilah calon suamiku