Thursday, 12 January 2017

#Tabah

assalamualaikum cinta hati.
entry kali ni nak cite sikit je ( konon je, huhu)
cinta hati, ada org kata untuk menyintai seseorang itu bukan mudah. Nah! ( sep skit)  Iolls x deny pasal tu.. untuk menerima seseorang itu perlu masa. tapi, jika kehadiran sesorang itu istimewa, maka ia akan jadi sebaliknya. mcm iollls ( nak promote gak 😉) iolss jumpa someone dlm masa yg singlat. padahal x ada la singkat mana. sebab da lama kenal pun since sekolah lagi.ngeeeh 😬 okay back to the story. ada satubhatibtu. iollss ni gatal nak tnye kat member ni dia sakit apa. da sakit concern la kan. even masa sekolah selalu jd mangsa buli. text punye text hati rasa deg deg centu. pehal doe hati ni. da mcg2 boleh pula dia minta no pastu sruh kita tulis nama dia 'bakal suami' merah padam muka aku menahan malu. 'nasib dia x nampak doe'. hahah sumpah malu gila.. 😅 aku suruh dia cari wife biar ada yg jaga dia jaga makan minum dia apa semua.. eah dia boleh cakap 'aku ni mana ada yg nak sya oii' eee rasa cam nk debik je.. cuba la fikir positive.. tau nak negative aje.. text punye text tiba2 sangkut..dalam masa sehari terus aku tukar title dari single available ke single not available.. er sume penangan cik azreen yg poyo tu.. ( padahal aku pun da lama suka kat dia. cuma x terluah) okay la why not aku try relationship ni. even aku tau dia sakit aku still terima. ( why? kalo org lain mesti da palm face kn) bagi aku setiap penyakit ada ubat nye kecuali mati. mati semua org akan mati. kadang yg sihat pun boleh mati. so I just follow the flow. alhamdulillah since dgn dia aku happy. indeed it being great day for me. before ni pun aku happy jugak dgn life. cuma kali ni lain sikit. aku pun tak tau kenapa. alhamdulillah after a month, dia tekad meet my parents.. ( proud of you dear sbb berani jumpa ibu ayah) n my feeling pun so touched with that scene. it being my first time in my life. everything went well even persiapan bertunang cuma amik masa 5 hari. penat sumpah penat babe. (fainted) terima kasih ibu ayah for preparing everything. love you.. so thank you too to my fiancé for choosing me. now kita counting days untuk nikah pulak. Allah gementar x tau nk cakap camne. tapi sedih sikit.. dah dekat2 ni aku selalu sakit pulak. asthma ni ganggu betul la.. sumpah aku down gila dengan asthma ni. banyak kerja2 aku terbatas. dlm masa yg sama cik fiancé pun kurang sihat. so we all mmg sama2 x sihat. tp even aku x sihat, aku still kena push cik fiancé untuk keep strong 💪🏻 since our big day is around the corner. to my cik fiancé; I terima you seadanya even you sakit sbb i mmg da terima you sejak dulu lagi.

No comments:

Post a Comment

Thursday, 12 January 2017

#Tabah

assalamualaikum cinta hati.
entry kali ni nak cite sikit je ( konon je, huhu)
cinta hati, ada org kata untuk menyintai seseorang itu bukan mudah. Nah! ( sep skit)  Iolls x deny pasal tu.. untuk menerima seseorang itu perlu masa. tapi, jika kehadiran sesorang itu istimewa, maka ia akan jadi sebaliknya. mcm iollls ( nak promote gak 😉) iolss jumpa someone dlm masa yg singlat. padahal x ada la singkat mana. sebab da lama kenal pun since sekolah lagi.ngeeeh 😬 okay back to the story. ada satubhatibtu. iollss ni gatal nak tnye kat member ni dia sakit apa. da sakit concern la kan. even masa sekolah selalu jd mangsa buli. text punye text hati rasa deg deg centu. pehal doe hati ni. da mcg2 boleh pula dia minta no pastu sruh kita tulis nama dia 'bakal suami' merah padam muka aku menahan malu. 'nasib dia x nampak doe'. hahah sumpah malu gila.. 😅 aku suruh dia cari wife biar ada yg jaga dia jaga makan minum dia apa semua.. eah dia boleh cakap 'aku ni mana ada yg nak sya oii' eee rasa cam nk debik je.. cuba la fikir positive.. tau nak negative aje.. text punye text tiba2 sangkut..dalam masa sehari terus aku tukar title dari single available ke single not available.. er sume penangan cik azreen yg poyo tu.. ( padahal aku pun da lama suka kat dia. cuma x terluah) okay la why not aku try relationship ni. even aku tau dia sakit aku still terima. ( why? kalo org lain mesti da palm face kn) bagi aku setiap penyakit ada ubat nye kecuali mati. mati semua org akan mati. kadang yg sihat pun boleh mati. so I just follow the flow. alhamdulillah since dgn dia aku happy. indeed it being great day for me. before ni pun aku happy jugak dgn life. cuma kali ni lain sikit. aku pun tak tau kenapa. alhamdulillah after a month, dia tekad meet my parents.. ( proud of you dear sbb berani jumpa ibu ayah) n my feeling pun so touched with that scene. it being my first time in my life. everything went well even persiapan bertunang cuma amik masa 5 hari. penat sumpah penat babe. (fainted) terima kasih ibu ayah for preparing everything. love you.. so thank you too to my fiancé for choosing me. now kita counting days untuk nikah pulak. Allah gementar x tau nk cakap camne. tapi sedih sikit.. dah dekat2 ni aku selalu sakit pulak. asthma ni ganggu betul la.. sumpah aku down gila dengan asthma ni. banyak kerja2 aku terbatas. dlm masa yg sama cik fiancé pun kurang sihat. so we all mmg sama2 x sihat. tp even aku x sihat, aku still kena push cik fiancé untuk keep strong 💪🏻 since our big day is around the corner. to my cik fiancé; I terima you seadanya even you sakit sbb i mmg da terima you sejak dulu lagi.

No comments:

Post a Comment