Wednesday, 27 September 2017

#sakitkepala

assalamualaikum chenta hati..
lately ni kepala mcm getting worse.. smpi kadang rasa cam nk nangis.. to terpaksa sorok dan simpan sebab tak mau orang lain tahu. kadang orang lain pun belum tentu faham apa yang kita rasa. malah orang yangbplaing rapat dengan kita pun belum tentu boleh faham. so nak tak nak simpan je sorang sorang. harap baby dalam perut tak meragam dan mummy boleh survive menahan sakit kepala. kadang rasa cam masa tu semakin cepat dan hampir je. Allahu. kuatkanlah aku.

Wednesday, 20 September 2017

Seorang isteri yang kalah

*seorang isteri yang kalah*


Aku hanya seorang wanita biasa yang bergelar seorang isteri. Aku sedar. Aku tidak sempurna seperti isteri orang lain yang di luar sana. Tapi. Aku berusaha menjalani hari hari aku dengan memperbaiki diri dan cuba untuk tampil lebih menarik di hadapan sang suami. Malangnya aku masih menjadi seorang isteri yang kalah di hadapan suami aku.

Aku hanya seorang isteri yang biasa dalam bidang agama. Tidak begitu mahir dan juga tidak begitu alim. Tapi aku berusaha untuk memperbaiki diri dan muhasabah diri. Malah aku cuba untuk menarik sang suami untuk mencintai Sang Pencipta. Malangnya aku masih menjadi seorang isteri yang kalah.

Aku kalah dalam mendidik. Aku kalah dalam menarik sang suami untuk mengingati Pencipta-Nya. Ternyata Aku kalah. Ya*. Aku kalah. *

Aku lupa dan leka. Hati ini hanya pinjaman yang Allah kurniakan. Bila bila masa saja seketul daging yang bernama hati mampu berubah. Mungkin saat ini. Wanita lain lebih tertarik di pandangan suami ku. Mungkin pada saat ini, wanita lain sahaja yang mampu memanipulasi pemikiran suami ku. Aku hanya pasrah dan redha. Andai takdir berkehendak lain. Aku hanya mampu redha kerana aku telah berusaha.

_*Chains do not hold a marriage together. It is threads, hundreds of tiny threads, which sew people together through the years.
-Simon Signoret-_ *


Sunday, 19 February 2017

💩

assalamualaikum bloggers selamat pagi.

akhirnya air mata aku tumpah tanpa perlu aku minta. apa salah aku ? apa salah keluarga aku ? sehingga kau perkotak katik kn kami. sehingga kau meremehkan keupayaan kami ? hanya kerana darjat harta kami x setanding dengan darjat harta bapak kau ? begitu ? sakit hati aku melihat air mata ibu ayah aku mengalir kerana perbuatan kalian. terhiris hati aku melihat kesedihan mereka. kenapa ? kenapa weyh !!!! selema ni aku syg korang mcm saudara kandung aku sendiri. tp ini balasan kalian. setiap majlis kalian dulu aku dan family tolong. x pernah minta sesen pun kerana kalian adalah keluarga. tp knp skrg kalian harus mcm ni ? berkata itu ini di belakang kami. hina sgt kami ni ? hina sgt ke kami ni ? x ckup dengan kalian.. org yg aku pun syg x meletakkan kepercayaan pd diri aku. sakit aku terpijak kaca lebih berbaloi drpd sakit di sakiti org yg kita syg. aku ibarat menumpang kasih. cukup. cukup aku rasa sakit hari ni. air mata aku yang mengalir hari ni biar jd penawar di masa akn dtg. menjadi penguat untuk aku terus kuat. walau di mana aku akn berada nnti. aku harap aku akn tetap kuat. mmg aku ni bodoh x layak untuk sesiapa. x layak untuk memiliki cinta yg sejati. memang aku ni  BODOH ! BODOH !

Saturday, 18 February 2017

#kuatkanaku

assalamualaikum selamat malam bloggers.. er even aku tau x ad blogger yg baca blog aku hahah.. eah kisah pulak aku kan 😒😏 lama aku x update almaklum.. aku banyak hbiskan masa dengan diary + aku busy dgn persiapan kawin.. er kawin weyh.. sumpah aku takut. lately ni sakit aku cam datang balik. ni yg x best ni 😔 kadang2 aku rasa cam er x selesa doe. so bila x selesa aku mula lah moody. xpun menahan sakit. tapi kadang2 aku rasa cam waktu aku dah semakin dekat. bersedia ke aku ? sedagkan dosa aku tinggi menggunung. sedangakn aku belum sempat berbakti dengan ibu ayah. sedangkan aku belum sempat untuk membahagiakan suami aku. Allahu Allah. kuatkan lah aku melawan penyakit ni. check up berapa kali dah skip. dekat dua tahun aku skip. er bagus siti nursyaadah👍🏻 kau memang bagus.

Friday, 27 January 2017

#stress

assalamualaikum chenta hati ❤️

lately ni memasing mmg busy +  tertekan. cik Tunang pun stress. tapi x sangka stress dia boleh effect kat pasangan dia. rasa nak ngis bila dgr dia 'yela2 haish'. tapi sebab semnjak dua menjaknni vuba belajar jadi hati besi. so tahankan je. tu belum lagi dugaan kena kacau dengan makhluk mana tah. dengan ada org nak langgar lagi. stress aku. agaknya mmg motif org tu nak aku mati kot. naah silakan. kalo itu makhluk nak sgt aku mati. then after kau bunuh kau dtg tgok jenazah aku katvumah. biar kau puas hati. aku cuba diamkan beberapa hari ni ugutan2 kau dengan surat layang yang cam budak2 tu. siapa pun diri kau, tolonglah jangan kacau hdup aku.

Thursday, 19 January 2017

assalamualaikum chenta hati.

alhamdulillah aku dpt bertahan dgn sakit yg aku hadapi. tapi x tau la sampai bila. andai esk tiada lagi aku, maafkan lah aku ( ceeeh bermadah HAHAHA) okay la andai aku tiada lagi aku berharap semua org yang aku syg tabah dan sentiasa cekal dan akan aku nantikan korang semua di pintu syurga. Allahuma amin

Saturday, 14 January 2017

sakit

assa chenta hati..

kenapa penyakit lama dtg balik ni ? sakit Ya Allah.. sungguh aku x kuat melawan sakit ni. berilah aku kekuatan. agar aku mampu melindungi dari pengetahuan orang sekeliling.

Wednesday, 27 September 2017

#sakitkepala

assalamualaikum chenta hati..
lately ni kepala mcm getting worse.. smpi kadang rasa cam nk nangis.. to terpaksa sorok dan simpan sebab tak mau orang lain tahu. kadang orang lain pun belum tentu faham apa yang kita rasa. malah orang yangbplaing rapat dengan kita pun belum tentu boleh faham. so nak tak nak simpan je sorang sorang. harap baby dalam perut tak meragam dan mummy boleh survive menahan sakit kepala. kadang rasa cam masa tu semakin cepat dan hampir je. Allahu. kuatkanlah aku.

Wednesday, 20 September 2017

Seorang isteri yang kalah

*seorang isteri yang kalah*


Aku hanya seorang wanita biasa yang bergelar seorang isteri. Aku sedar. Aku tidak sempurna seperti isteri orang lain yang di luar sana. Tapi. Aku berusaha menjalani hari hari aku dengan memperbaiki diri dan cuba untuk tampil lebih menarik di hadapan sang suami. Malangnya aku masih menjadi seorang isteri yang kalah di hadapan suami aku.

Aku hanya seorang isteri yang biasa dalam bidang agama. Tidak begitu mahir dan juga tidak begitu alim. Tapi aku berusaha untuk memperbaiki diri dan muhasabah diri. Malah aku cuba untuk menarik sang suami untuk mencintai Sang Pencipta. Malangnya aku masih menjadi seorang isteri yang kalah.

Aku kalah dalam mendidik. Aku kalah dalam menarik sang suami untuk mengingati Pencipta-Nya. Ternyata Aku kalah. Ya*. Aku kalah. *

Aku lupa dan leka. Hati ini hanya pinjaman yang Allah kurniakan. Bila bila masa saja seketul daging yang bernama hati mampu berubah. Mungkin saat ini. Wanita lain lebih tertarik di pandangan suami ku. Mungkin pada saat ini, wanita lain sahaja yang mampu memanipulasi pemikiran suami ku. Aku hanya pasrah dan redha. Andai takdir berkehendak lain. Aku hanya mampu redha kerana aku telah berusaha.

_*Chains do not hold a marriage together. It is threads, hundreds of tiny threads, which sew people together through the years.
-Simon Signoret-_ *


Sunday, 19 February 2017

💩

assalamualaikum bloggers selamat pagi.

akhirnya air mata aku tumpah tanpa perlu aku minta. apa salah aku ? apa salah keluarga aku ? sehingga kau perkotak katik kn kami. sehingga kau meremehkan keupayaan kami ? hanya kerana darjat harta kami x setanding dengan darjat harta bapak kau ? begitu ? sakit hati aku melihat air mata ibu ayah aku mengalir kerana perbuatan kalian. terhiris hati aku melihat kesedihan mereka. kenapa ? kenapa weyh !!!! selema ni aku syg korang mcm saudara kandung aku sendiri. tp ini balasan kalian. setiap majlis kalian dulu aku dan family tolong. x pernah minta sesen pun kerana kalian adalah keluarga. tp knp skrg kalian harus mcm ni ? berkata itu ini di belakang kami. hina sgt kami ni ? hina sgt ke kami ni ? x ckup dengan kalian.. org yg aku pun syg x meletakkan kepercayaan pd diri aku. sakit aku terpijak kaca lebih berbaloi drpd sakit di sakiti org yg kita syg. aku ibarat menumpang kasih. cukup. cukup aku rasa sakit hari ni. air mata aku yang mengalir hari ni biar jd penawar di masa akn dtg. menjadi penguat untuk aku terus kuat. walau di mana aku akn berada nnti. aku harap aku akn tetap kuat. mmg aku ni bodoh x layak untuk sesiapa. x layak untuk memiliki cinta yg sejati. memang aku ni  BODOH ! BODOH !

Saturday, 18 February 2017

#kuatkanaku

assalamualaikum selamat malam bloggers.. er even aku tau x ad blogger yg baca blog aku hahah.. eah kisah pulak aku kan 😒😏 lama aku x update almaklum.. aku banyak hbiskan masa dengan diary + aku busy dgn persiapan kawin.. er kawin weyh.. sumpah aku takut. lately ni sakit aku cam datang balik. ni yg x best ni 😔 kadang2 aku rasa cam er x selesa doe. so bila x selesa aku mula lah moody. xpun menahan sakit. tapi kadang2 aku rasa cam waktu aku dah semakin dekat. bersedia ke aku ? sedagkan dosa aku tinggi menggunung. sedangakn aku belum sempat berbakti dengan ibu ayah. sedangkan aku belum sempat untuk membahagiakan suami aku. Allahu Allah. kuatkan lah aku melawan penyakit ni. check up berapa kali dah skip. dekat dua tahun aku skip. er bagus siti nursyaadah👍🏻 kau memang bagus.

Friday, 27 January 2017

#stress

assalamualaikum chenta hati ❤️

lately ni memasing mmg busy +  tertekan. cik Tunang pun stress. tapi x sangka stress dia boleh effect kat pasangan dia. rasa nak ngis bila dgr dia 'yela2 haish'. tapi sebab semnjak dua menjaknni vuba belajar jadi hati besi. so tahankan je. tu belum lagi dugaan kena kacau dengan makhluk mana tah. dengan ada org nak langgar lagi. stress aku. agaknya mmg motif org tu nak aku mati kot. naah silakan. kalo itu makhluk nak sgt aku mati. then after kau bunuh kau dtg tgok jenazah aku katvumah. biar kau puas hati. aku cuba diamkan beberapa hari ni ugutan2 kau dengan surat layang yang cam budak2 tu. siapa pun diri kau, tolonglah jangan kacau hdup aku.

Thursday, 19 January 2017

assalamualaikum chenta hati.

alhamdulillah aku dpt bertahan dgn sakit yg aku hadapi. tapi x tau la sampai bila. andai esk tiada lagi aku, maafkan lah aku ( ceeeh bermadah HAHAHA) okay la andai aku tiada lagi aku berharap semua org yang aku syg tabah dan sentiasa cekal dan akan aku nantikan korang semua di pintu syurga. Allahuma amin

Saturday, 14 January 2017

sakit

assa chenta hati..

kenapa penyakit lama dtg balik ni ? sakit Ya Allah.. sungguh aku x kuat melawan sakit ni. berilah aku kekuatan. agar aku mampu melindungi dari pengetahuan orang sekeliling.